In memoriam Radislav Gulam


U 56. godini života, 14. siječnja preminuo je Radislav Gulam, voditelj Službe za strateško upravljanje imovinom u HEP ODS-a.

Radislav Gulam rođen je 25. listopada 1967. godine u Šibeniku. Nakon završetka studija elektrotehnike na FESB-u zaposlio se u Elektri Šibenik 1995. godine. Od tada, 22 godine marljivo je radio na velikom broju poslova i obavljao brojne dužnosti u Elektri Šibenik: kao radnik u odjelu investicija, kao voditelj službe i kao direktor. Pri tome je ogroman doprinos dao na području poslijeratne obnove distribucijske mreže, kao i izrade prve zasebne studije razvoja distribucijske mreže DP Elektre Šibenik. Izvrsnost i odgovornost u radu prepoznalo je i vodstvo HEP-ODS-a koje mu je 2017. godine povjerilo rad u sjedištu Društva na mjestu voditelja Službe za strateško upravljanje imovinom, gdje organizira rad Službe za strateško upravljanje imovinom u okviru Sektora za upravljanje imovinom te daje veliki doprinos na definiranju propisa na području planiranja razvoja mreže i priključenja. Bio je aktivan član Hrvatskog ogranka Međunarodne elektrodistribucijske konferencije (HO CIRED) i Hrvatskog ogranka Međunarodnog vijeća za velike elektroenergetske sustave (HRO CIGRE). Autor je i koautor iznimno kvalitetnih referata koji su često proglašavani najboljima na studijskim odborima.

Njegovi kolege s tugom i nevjericom primili su vijest o preranom odlasku, a evo što su napisali:

„Rade je bio iznimno pošten, odgovoran i temeljit u poslu. Bio je dobar kolega i prije svega dobar prijatelj. Svi koji su s njim surađivali, voljeli su ga - zbog nesebičnosti, zalaganja, kolegijalnosti, poštenja i dobrote. Bio je vrijedan i poštovan, uzor drugima, kolega kakvog se samo poželjeti može. Čak i u trenucima kada se borio s teškom bolešću odisao je pozitivom i iskazivao želju za radom“.